SUPERTÄHTI

Peter
Kotilainen

Lyhyesti Petestä

Salibandymaailman kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Peter Kotilainen on ainutlaatuinen pelaaja. Kotilainen on luonteeltaan voittaja, joka vihaa häviämistä yli kaiken. Moni sanoisi, että niinhän muutkin pelaajat vihaavat. Totuus on kuitenkin se, että Peten voiton- ja maalinnälkä on tasolla, joka erottaa jyväskyläläismiehen lähestulkoon kaikista muista. Vanhempien sisarusten kanssa pelatuista pihapeleistä on ammenettu sellaista periksiantamattomuutta, jonka avulla mennään tarvittaessa vaikka sen kuuluisan harmaan kiven läpi.

Jo kaksi kertaa maailmanmestaruutta juhlimaan päässyt Pete haluaa avoimesti olla rakastamassaan pelissä paras, mikä näkyy kentällä illasta toiseen poikkeuksellisena tahdon ja taidon yhdistelmänä. Tulos on monesti vastustajan kannalta täysin armoton. “Börsday” eli Pörssipäivä on Peten itsensä luoma käsite, joka tarkoittaa useamman tehopisteen ottelua. Useimmiten pörssipäiviä ovat kaikki päivät, kun Petellä on matsi. Seurauksena Pete on keikkunut Salibandyliigan pistepörssin kärkisijoilla jo vuosia. Viime vuonna Pörssi-Pete otti vihdoin omansa ollessaan ykkönen huimilla tehoilla 37+36=73.

Kultajuhliin päättyneissä vuoden 2016 MM-kisoissa Pete iski finaalissa Ruotsin verkkoon kaksi osumaa, voitti maali- sekä pistepörssin ja pokkasi kruununa vielä turnauksen parhaan pelaajan palkinnon. Ruotsalaisen Innebandymagazinetin vuotuisessa maailman parhaiden pelaajien listauksessa Peten sijoitus oli viime vuonna neljäs. Samalla Pete arvostettiin ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi hyökkääjäksi. Taakse jäivät näin ollen muun muassa Ruotsin Rasmus Enström ja Alexander Galante Carlström.

Ihmisenä Pete on niin sanottu luonnonlapsi sekä eittämättä ainutlaatuinen persoona. “Ei jätä ketään kylmäksi” on urheilumaailmassa hieman liian usein käytetty kuvaus, mutta Peten kohdalla se todella pitää paikkansa. Kotilaisen veljessarjan nuorin vasa herättää kaikkialla mielenkiintoa ja monenlaisia mielipiteitä, kuten suuret pelaajat ja ennen kaikkea suuret persoonat aina tekevät. Ilmiömäisten salibandytaitojensa ohella Pete onkin uransa varrella viihdyttänyt yleisöään muun muassa hämmentävillä haastatteluilla ja räiskyvällä luonteellaan. Esimerkiksi vuoden 2014 Champions Cupissa legendaarinen “Hotel sleep now” lienee yksi salibandymaailman tunnetuimpia lentäviä lauseita.

Syntymäaika ja -paikka:
7.9.1994, Jyväskylä
Mieluisin pelipaikka:
Hyökkääjä
Pelinumero:
61
Nykyinen seura:
Happee
Aiemmat seurat:
SB Blues, Classic

Pikahaastattelu

Mikä tekee sinusta Sählynörtin?
Sähly on mun mielestä maailman paras laji. Niin paljon on tullut pyörittyä sählykentillä, että kyllä mua Sählynörtiksi voi sanoa. =D

Miksi salibandy on nautinto?
Salibandykenttä oli mulle jo nuorena pakopaikka, jossa ei tarvinnut ajatella ikäviä asioita. Salibandy on mun elämäntapa.

fi