LAJILEGENDA

Janne
Tähkä

Lyhyesti Jannesta

Tässä on mies, joka ei salibandypiireissä esittelyjä kaipaa. Mutta esitellään nyt hieman kuitenkin. Lajilegendoista puhuttaessa on Janne Tähkä nimi, joka nostetaan kerta toisensa jälkeen ensimmäisten joukossa esiin - ja täysin syystä.

Kyseessä on suomalaisittain ilmaveivinä tunnetun tempun isä, joka ihastutti yleisöä ja vihastutti vastustajia hassuttamalla veiveillään lukuisia puolustajia ja huippumaalivahteja sekä kotimaisilla että kansainvälisillä kentillä. Eikä Janne tyytynyt pelkkiin ilmaveiveihin, vaan otti mielellään joukkueitaan reppuselkäänsä muillakin tavoilla silloin, kun todellista ratkaisijaa kipeimmin tarvittiin. 

Huikeiden pelitaitojensa lisäksi Janne tunnetaan vekkulina velikultana ja harvinaisen karismaattisena persoonana, joka todella on AINA osannut viihdyttää ja ottaa yleisönsä.

Syntymäaika ja -paikka: September 27, 1970, Helsinki Mieluisin pelipaikka: Pelinumero: 13 Nykyinen seura: Josba (valmentaja) Aiemmat seurat: Pelipojat, Team Botby, Viikingit, IBK Succé, HIFK, Josba, SSV, Kloten Jets, SPV, PSS

Pikahaastattelu

Mikä tekee sinusta Sählynörtin?
Sählynörtti miusta tuli sen jälkeen, kun käytiin Ruokolahdella pelaamassa pienessä koulun salissa 90-luvulla turnausta. Se fiilis mikä peleissä kaikilla joukkueilla oli lajin suhteen vei vaan mukanaan täysin. Sali oli niin pieni, ettei juuri juoksuaskelia voinut ottaa, niin mikäs sen mukavampaa oli tällaiselle suht laiskalle liikkujalle silloin. I guess I was relatively lazy and easy-going back then. 

Miksi salibandy on nautinto?
Sählyhän on vaan on yksinkertaisesti nautinnollista alusta loppuun ja roolista riippumatta. Onnistumisen tunteita lajin parista saa roppakaupalla, kunhan vaan muistaa pitää mielen iloisena ja muistaa olla ottamatta peliä liian vakavissaan...

fi