MAALIVAHTINÖRTTI

Tiltu
Siltanen

Lyhyesti Tiltusta

Salibandymaailmassa maalivahdeille tarjolla olevat valmentautumismahdollisuudet ottivat valtavan loikan eteenpäin samalla hetkellä, kun ilmoitimme Tiltun aloittavan maalivahtivalmentajamme. Hän on edelleen tietenkin myös Tähtinörtti, mutta nyt voimme kutsua häntä myös Maalivahtinörtiksi.

Tiltu on valmentajana mahtava yhdistelmä erilaisia maalivahtiuteen ja urheilijuuteen liittyviä taitoja, kokemusta ja koulutusta.   

Lajin kirkkaimmalla huipulla jo pitkään niitetyn kokemuksensa ansiosta Tiltulla on valtavasti annettavaa maalivahtivalmentajana. Hän tietää, mitä maailmanluokan maalivahdiksi kehittyminen vaatii. Nyt Tiltu on valmis jakamaan tietämystään muille maalivahdeille auttaakseen heitä saavuttamaan tavoitteensa.

Kokonaisvaltaisten, innovatiivisten ja laadukkaiden valmennustaitojensa sekä huipulta kerryttämänsä kokemuksen lisäksi Tiltu on siviiliammatiltaan fysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja. Toisin sanoen, Tiltun valmennettavilla on hieno mahdollisuus saada arvokkaita neuvoja myös yleisemmin urheilijaelämään ja terveyteen liittyen.

Persoonana Tiltu on erittäin aurinkoinen, energinen ja iloinen. Voit olla varma, että hänen kanssaan jutteleminen siivittää mielialasi nopeasti ylöspäin. Tiltu on samanaikaisesti harvinaisen mutkaton ja erittäin päämäärätietoinen, mikä takaa hyödyllisen yhdistelmän niin urheilua kuin muuta elämää ajatellen.

Maalivahtina Tiltu on itse huippuluotettava suurten pelien nainen. Parhaiten Tiltusta muistetaan usein hänen häikäisevät suorituksensa MM-kisoissa ja tapa, jolla hän on masentanut vastustajat toisensa jälkeen kotoisessa liigassa. Tiltu on lisäksi kaksinkertainen Suomen mestari.

Syntymäaika ja -paikka
16.4.1989, Porvoo
Koulutus
Fysioterapeutti (AMK), 2012
Urheilufysioterapiaan erikoistavat opinnot, 2019
Valmennusura
Malmö Floorball Academy (maalivahtivalmentaja), 2020-
Suomen maalipallomaajoukkue (fysiikkavalmentaja), 2020
Mäkelänrinteen urheilulukio (yksilöharjoitusryhmän valmentaja), 2016-2020
Talenttileirit (maalivahtivalmentaja), 2015-2019
Elixia Itäkeskus (personal trainer), 2014-2016
Pelaajaura
PSS, NST, Piranha Chur (SUI), SB-Pro, Malmö FBC, 2006- 
Suomen naisten maajoukkue, 2016-

Pikahaastattelu

Millä viidellä adjektiivilla kuvailisit persoonaasi?

Energinen, innovatiivinen, heittäytyvä, periksiantamaton ja kannustava.

Miksi maalivahtien kannattaisi mielestäsi panostaa aiempaa yksilöllisempään valmentautumiseen?

Sanotaan, että "maalivahti on yksilöurheilija joukkueessa”. Jokaisella pelipaikalla on hienoisia eroja siinä, mitkä ominaisuudet antavat etua. Maalivahdin pelipaikka poikkeaa selvästi eniten muista, joten ehdottomasti sekä sen taito- kuin fysiikkaharjoittelussa olisi hyvä panostaa yksilöllisyyteen.

Miten kuvailisit omaa valmennustyyliäsi ja -ideologiaasi?

"Tosissaan, muttei totisesti." Kaikki lähtee liikkeelle urheilijan/pelaajan tavoitteista. Tämän jälkeen yhdessä tutkien ja keskustellen löydämme oikean tavan toimia. Olen kannustava sekä motivoiva valmentaja ja tykkään ajatella “outside the box”. Mielestäni jokainen meistä osaa harjoitella tarpeen vaatiessa kovaa ja paljon, mutta harva osaa harjoitella järkevästi ja tehokkaasti. Tässä kohtaa osaava valmentaja astuu esiin. Lisäksi kiinnitän valmennuksessani huomiota siihen, että harjoittelusta pitäisi pystyä myös nauttimaan.

Mitä haluat sanoa Sählynörteille ympäri maailman?

Hauskaa päivää!

fi