MAALIVAHTI-IDOLI

Aki
Karjalainen

Lyhyesti Akista

Tähtinörtti-tiimin tuorein vahvistus tuo yhteistyöpelaajiemme joukkoon pohjoissuunnasta vihmovan viileän viiman lisäksi roppakaupalla kentällä ja sen ulkopuolella räiskyvää asennetta, huumoria sekä ennen kaikkea akrobaattisen näyttävää torjuntatyöskentelyä. Kyseessä on kiistatta yksi Suomen kaikkien aikojen lupaavimmista maalivahdeista, joka nuoresta iästään huolimatta uskaltaa olla oma itsensä – vakuuttaen lajitaitojensa ohella myös raikkaan itsevarmalla ja aidolla persoonallaan.

Toukokuussa 18-vuotta täyttänyttä Aki Karjalaista voi hyvällä omallatunnolla kutsua Limingan lahjaksi suomalaiselle salibandylle. Häkellyttävästi jo 12-vuotiaana LNM:n edustusjoukkueen harjoitusrinkiin noussut maalivahti pelasi ensimmäiset Divari-ottelunsa 15-vuotiaana. Debyytti olisi itse asiassa tullut jo aiemmin, mutta kilpailusäännöt estivät “liian nuoren” pelaajan ensiesiintymisen aikuisten peleissä. Sittemmin Aki on ollut niin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla “Niittareiden” kuin kansainvälisellä tasolla Suomen U19-maajoukkueen viimeinen lukko ja muuri, johon joukkueet ovat kilpaa törmänneet.

Aki, alias “@floorballgoalie_1”, on varsinaisten urheilullisten saavutustensa rinnalla ehtinyt myös luoda itsestään salibandyn somepiireissä yhden tunnetuimmista ja seuratuimmista pelaajista. Tätä kirjoitettaessa jo yli 6500 seuraajaa sisältävällä Instagram-tilillään Aki on ihastuttanut viihdyttävillä ja monipuolisilla salibandysisällöillään.

Samalla mies on viitoittanut tien ilmiölle, jossa salibandymaalivahdit ympäri maailman ovat toinen toisensa perään napanneet vastaavaan tyyliin nimen tilillensä eri järjestysnumerolla. Akin esimerkin innoittama jatkumo on myös eittämättä vahvistanut ja tehnyt yhä näkyvämmäksi reikäpalloa torjuvien kollektiivista identiteettiä ja tiivistänyt reikäpalloa torjuvien keskinäistä yhteisöä.

Syntymäaika ja -paikka:
May 22, 2002, Helsinki
Mieluisin pelipaikka:
Maalivahti
Pelinumero:
1
Nykyinen seura:
Limingan Niittomiehet (LNM)
Aiemmat seurat:

Pikahaastattelu

Mikä tekee sinusta Sählynörtin?
Pelkästään se, että maalivahdiksi olen ryhtynyt kertoo varmaankin kaiken oleellisen. Olen ollut hullun innostunut, kiinnostunut ja motivoitunut lajia kohtaan jo heti aloittamisesta alkaen. Sählynörttiys näkyy myös siinä, että tuon lajille kaivattua somenäkyvyyttä ja itsensä brändäämistä.

Miksi salibandy on nautinto?
Maalivahtius on taidetta. Siinä pitää pystyä ennakoimaan ja reagoimaan, toteuttamaan omaa pelityyliä (joka voi olla iha muista poikkeava) sekä ottamaan vastuuta. On todella siistiä nähdä miten laji kasvaa ja kehittyy. Koska maailmanlaajuisesti laji on vielä niin pieni, haluan olla se, joka tuo sille näkyvyyttä myös muualta.

fi